Usluge

Estetska kirurgija

Estetskom (kozmetičkom) kirurgijom reoblikuju se normalne strukture lica i tijela kako bi se poboljšao vanjski izgled i posljedično utjecalo na psihološko zadovoljstvo pacijenta.

Estetska medicina i kozmetologija

Ambulantnim estetskim i kozmetološkim zahvatima zahvatima obuhvaćeno je sve ono što nazivamo minimalno – invazivnim zahvatima, uz primjenu lokalne anestezije ili bez nje.

Izbor tehnika i metoda koje primjenjujemo u Poliklinici:

 

 

Preporuka za bilo koji od navedenih tretmana dolazi tek nakon detaljne analize problema, u obostrano otvorenom razgovoru liječnika i pacijenta.

Plastičnorekonstruktivna kirurgija

Plastično-rekonstruktivna kirurgija izvodi se u svrhu poboljšanja abnormalnih struktura lica i tijela, prouzrokovanih različitim faktorima (posljedice traume, tumora, infekcije, razvojnih anomalija ili nasljednih defekata). Općenito se izvodi kako bi se poboljšala funkcija, međutim cilj joj je i postizanje što normalnijeg izgleda.

Plastičnorekonstruktivna kirurgija

Plastično-rekonstruktivna kirurgija izvodi se u svrhu poboljšanja abnormalnih struktura lica i tijela, prouzrokovanih različitim faktorima (posljedice traume, tumora, infekcije, razvojnih anomalija ili nasljednih defekata). Općenito se izvodi kako bi se poboljšala funkcija, međutim cilj joj je i postizanje što normalnijeg izgleda.

Otorinolaringologija i maksilofacijalna kirurgija

  • Hrkanje i poremećaj spavanja
  • Tonzilektomija i adenoidektomija
  • Septoplastika – funkcionalna operacija nosne pregrade
  • Operativno liječenje bolesti žlijezda slinovnica

Što je second opinion?

U Poliklinici možete dobiti stručno mišljenje (“second opinion”) u vezi medicinskog problema, ukoliko je u domeni djelatnosti Poliklinike. Svi naši suradnici, svatko iz svoje perspektive i iskustva mogu vam dati savjet, sugestiju ili uputu za daljnji postupak u vezi neke odredjene dijagnoze ili terapijskog postupka.

Opcija drugog mišljenja ili ‘second opinion’ u razvijenim je zemljama uobičajena medicinska praksa, a u nekim slučajevima čak i obavezna. Naprimjer, neke ustanove u inozemstvu imaju ordinacije specijalizirane za praksu drugog mišljenja, a u nekim klinikama potrebno je, da biste pristupili operaciji ili nekoj terapiji, otići još jednom liječniku specijalistu koji će dati svoje mišljenje na temelju simptoma i do tada učinjenih pretraga. Na taj način se želi vidjeti je li preporuka za neku terapiju ili pak operaciju opravdana u smislu uspješnosti, ali i isplativosti liječenja.

Nažalost, medicinska praksa ne funkcionira svugdje tako, iako je zanimljivo da Zakon o pravima pacijenata u određenoj mjeri omogućava drugo mišljenje.

Zašto second opinion?

Prema nekim podacima, na ovaj korak odlučuje se tek 20 posto pacijenata. Razlozi se kriju u nepoznavanju pacijenata i njihovih prava i bolesti, ali i strahu da se ne zamjere liječniku. Ovo posljednje nije nimalo neopravdano, budući da bi mnogi liječnici vrlo osobno shvatili činjenicu da je njegov pacijent potražio drugo mišljenje. Prosudba drugog liječnika iznimno je bitna jer nam može potvrditi ispravnost odluka našega liječnika, može pokazati i suprotno i dati nam mogućnost da poboljšamo svoje zdravstveno stanje mijenjanjem načina liječenja i promjenom terapije.

Drugo mišljenje može ukazati da je dijagnoza pogrešna ili nedostatna s obzirom na specifičnosti koje svatko od nas kao pojedinac posjeduje. Koliko ga je važno u nekim situacijama zatražiti govori i podatak da drugo mišljenje u čak 30 posto slučajeva promijeni prvobitno postavljenu dijagnozu.

Dakle, ako niste zadovoljni ili želite jednostavno čuti drugo mišljenje, imate pravo od svoga liječnika opće prakse zahtijevati još jednu uputnicu za specijalistički pregled – bilo da želite čuti što neki drugi specijalist misli o vašoj dijagnozi i načinu liječenja, bilo da niste zadovoljni prethodnim mišljenjem.