Fileri - dermalna punila

Što su fileri (dermalna punila)?
Hijaluronski fileri
Ostala dermalna punila

ŠTO SU FILERI?

Najaktualniji trendovi u minimalno invazivnoj estetskoj kirurgiji glave i vrata ne mogu mimoići dermalna punila. Njihova namjena je ponajprije naglašavanje ili nadoknada volumena, ispravljanje defekata kontura pojedinih regija lica te isticanje pojedinih finih detalja.

dermalna punila

Na raspolaganju su mnogi materijali i preparati, a nabrojena su samo neka od njih, sa kojima imamo najviše iskustva. Ostali fileri legalno dostupni na hrvatskom tržištu mogu se aplicirati prema želji pacijenta. 

Najosnovnija trenutna podjela filera jest na skupinu hijaluronskih (HA) i nehijaluronskih.

HIJALURONSKA DERMALNA PUNILA

Hijaluronska punila uvjerljivo su najsigurniji i najefikasniji minimalno invazni estetski tretman u današnjoj praksi.

U Poliklinici imamo najviše iskustva sa navedenim vodećim dermalnim punilima na bazi HA.

OSTALI SRODNI PREPARATI

Dermalna punila – fileri koji u sastavu nemaju HA predstavljaju zanimljivi i pomalo zanemareni spektar proizvoda. Svaki od njih ima različit sastav, mehanizam djelovanja te indikacije. Navedeni su najzanimljiviji proizvodi, sa kojima imamo i najviše iskustva.

  • Aquamid – punilo mekih tkiva koje se integrira sa vlastitim tkivom i daje prirodan izgled i osjećaj. Sastoji se od 97,5 % vode i 2,5 % poliakrilamida te čini neutralni hidrogel koji omogućava kostantnu izmjenu vode što znači da je u prirodnoj harmoniji sa tijelom od samog početka. Ekstremno je mekan tako da njegovo prisustvo ne možete vidjeti niti osjetiti.
  • Radiesse – filer sa trostrukim učinkom: redukcija bora, lifting dodavanjem volumena, rejuvenacija kože. Odličnog sigurnosnog profila, Radiesse pokriva različite indikacije: umjereno izražene i duboke nazolabijalne brazde, dodavanje volumena u obraze, marionette linije, definiranje konturne linije brade).
  • Sculptra Aesthetic injektabilno je dermalno punilo (poly-L-lactic acid (PLLA), a kao stimulator kolagena koje pomaže nadoknadu izgubljenog kolagena. Sculptra Aesthetic pomaže restoraciji dubokih tkiva i poboljšanju izgleda dubokih bora na licu. Očekivano trajanje učinka je i više od 2 godine.