Estetske niti u liftingu kože

Što je lifting nitima?

Što su estetske APTOS niti

Prednosti APTOS metode

Područja primjene

Tehnike i metode

ŠTO JE LIFTING ESTETSKIM NITIMA?

Lifting nitima najbolja je alternativa pravom kirurškom faceliftingu, a izvodi se podizanjem i zatezanjem tkiva različitih regija lica i vrata posebno dizajniranim nitima. Estetske niti u liftingu kože imaju za ideju podizanje i fiksaciju tkiva u estetski povoljnijem položaju.

ŠTO SU APTOS NITI?

APTOS niti (skraćeno od anti-ptosis) za lifting kože su popularna metoda kojom se postiže revitalizacija i poboljšanje kvalitete kože lica i tijela bez operacije i ožiljaka. Metoda se smatra minimalno invazivnom sa kratkim vremenom oporavka.

APTOS čini kombinacija estetskih niti i metoda aplikacija.

Niti su napravljene od resorptivnog kirurškog konca za jednokratnu upotrebu, a našle su primjenu u podizanju, odnosno zatezanju, konturiranju i popunjavanju kože lica i tijela. Sastav niti čine poli-L laktička kiselina u kombinaciji sa kaprolaktonom – P(LA/LC). PLLA povećava sintezu kolagena, a apsorpcijski period traje 1,5 – 2 godine.

KOJE SU PREDNOSTI APTOS METODE?

  • Minimalno invazivna procedura
  • Sprovodi se pod lokalnom anestezijom
  • Trajanje procedure je 15-30 minuta
  • Odmah vidljivi rezultati
  • Minimalno vrijeme oporavka
  • Pospješuje stvaranje kolagena
  • Povećava mikrocirkulaciju
  • Dugotrajni efekti
  • 3. generacija niti sa hijaluronskom kiselinom

KOJA SU PODRUČJA PRIMJENE?

Konturiranje jagodica, obrva, podbratka/vrata i linije regije čeljusti (jaw line).

Treba naglasiti da je u zadnje vrijeme tražena intervencija nitima u regiji očiju, što je u nekim slučajevima mlguća alternativa pravoj kirurškoj korekciji vjedja – blefaroplastici.

TEHNIKE I METODE

Postoji nekoliko tehnika i metoda primjene APTOS niti: Visage Excellence, Light Lift i Nano metoda.

Visage Excellence koristi resorptivne niti s posebno dizajniranim višesmjernim kukicama. Kukice pružaju veću čvrstoću nakon umetanja. Dizajn niti čini ih efikasnim, a postupak liftinga postiže se atraumatskom kanilom okgruglog vrha, čime se izbjegava krvarenje i otekline nakon postupka. Područja primjene su jagodice, obrve, podbradak/vrat i linija donje čeljusti (jaw line).

Light Lift metoda i niti dostupne su u resorptivnom i neresorptivnom obliku. Tri su načina, tj. metode Light Lifta: Needle metoda koja omogućuje zatezanje podbratka ili lifting obrve samo jednim šavom; Thread metoda koja omogućuje zatezanje obrva, podočnjaka, središnjeg dijela lica (midface) i podbradak, koristeći više šavova; Linea metoda korisna u zatezanju srednjeg i donjeg dijela lica te vrata.

Nano Excellence i Spring metoda, uz već spomenute prednosti Excellence metoda, stimulira rast kolagena koji regenerira kožu. Spring metoda koristi resorptivne niti koje se spiralno omotavaju oko tupih vrhova kanile. Niti zadržavaju svoju elastičnost i nakon umetanja te u velikoj mjeri smanjuju vidljivost i formiranje dubokih bora na licu. Područja primjene su marionetske bore, nazolabijalne bore, glabelarne bore, bore iznad gornje usne, bore na čelu, obrve, nos i konture usana.