ŠTO JE PLASTIČNA I REKONSTRUKTIVNA KIRURGIJA?

Plastična i rekonstruktivna kirurgija (za razliku od estetske kirurgije) izvodi se u svrhu poboljšanja abnormalnih struktura lica i tijela, prouzrokovanih različitim faktorima (posljedice traume, tumora, infekcije, razvojnih anomalija ili nasljednih defekata). Općenito se izvodi kako bi se poboljšala funkcija, međutim cilj joj je i postizanje što normalnijeg izgleda.

Ostale djelatnosti Poliklinike možete vidjeti ovdje.

Plastčna kirurgija

Plastično-rekonstruktivna kirurgija - izbor zahvata

  • Revizija ožiljaka – Bez obzira koliko loše ožiljak izgleda, obično se može poboljšati njegov izgled. Konačni rezultati tretmana mogu biti vidljivi tek nakon godinu dana ili čak i dulje. Na svu sreću, postoje mnoge opcije tretmana i poboljšanja izgleda.
  • Rekonstrukcija lica nakon pareze facijalisa – Korekcije posljedica poremećaja funkcije facijalnog živca uzrokovanih postporodjajnim defektom, traumom, upalom, tumorom ili nepoznatim uzrokom. Postoje brojne varijacije u prezentaciji i tretmanu, a potrebe pacijenta trebaju biti u skladu sa kompleksnosti rehabilitacijske metode.
  • Rekonstrukcije ptoze kapka (različita operacija od tipične blefaroplastike!) – Spušteni kapci kongenitalnog ili stečenog uzroka i ostali rekonstruktivni zahvati u području vjedja i okolnog tkiva.
  • Odstranjenje karcinoma kože (rak kože) i drugih kožnih i potkožnih izraslina
  • Kongenitalne anomalije – Nasljedni defekti u području glave i vrata. Katkada je deformacija nosa tema kirurških korekcija, naročito u pacijenata sa rascjepima usnice i nepca.
  • Plastičnorekonstruktivna kirurgija šake