Vijesti iz medija

MATIČNE STANICE I LIPOTRANSFER – ESTETSKA KIRURGIJA I MEDICINA

Upravo svjedočimo pravoj eksploziji zahtjeva za kozmetičkim procedurama upotrebom vlastitih matičnih stanica. Premda kirurzi u prvi plan ističu iskaze pacijenata o vidljivim promjenama i zamjetnom poboljšanju izgleda kože, znanstvenici tvrde da još uvijek nema dokaza za takve tvrdnje. U članku slijedi malo pojašnjenja…

ESTETSKI REZULTATI I SIGURNOST AQUAMIDA: 5-GODIŠNJA STUDIJA NA 251 PACIJENTA” – (PLASTIC AND RECONSTRUCTIVE SURGERY)

Aquamid kao trajno dermalno punilo u upotrebi je već više od 16 godina. Nedavno je završena studija autora iz Aachena (Njemačka) i objavljena u časopisu Plastic and Reconstructive Surgery. Autori su nastojali je procijeniti sigurnost i efikasnost materijala (poliakrilamid gel) na 251 pacijentu. Ispitanici su primili prosječno 4,3 ml Aquamida, a najčešće tretirane zone bile su nazolabijalne brazde i usne. Kao jedna od najduljih studija koje su do sada učinjene na dermalnim filerima, studija je pokazala vrlo dobar estetski učinak i malo neželjenih pojava nakon injekcije. Aquamid se preporučuje kao izvrsna alternativa onim pacijentima koji žele augmentaciju (dodavanje volumena) mekih tkiva.

“ESTETSKA KIRURGIJA SVE PRISTUPAČNIJA” – WELLNESS & SPA

“…estetske operacije sve su pristupačnije širem krugu zainteresiranih, iako cijena kirurških procedura nije jednoznačna i ovisi o više čimbenika, prije svega o samom tipu operativnog zahvata, kao i o reputaciji i iskustvu operatera, a naravno i o drugim materijalnim troškovima koji su neizbježni…”

“KULTURA I IDEALI LJEPOTE” – WELLNESS & SPA

“…Ulazeći sve više u novo doba pogleda na ljepotu, sve su traženiji tretmani koji zahtijevaju vrlo kratak oporavak i povratak u svakodnevnu aktivnost. Uvodi se botox i dermalna punila (fileri) u nadoknadi ili naglašavanju volumena tkiva na licu ili tijelu kako bi se postigao što mlađi i svježiji izgled. Oni postaju jedna od najpopularnijih dostupnih kozmetiđkih procedura. Brzina kojom se različiti preparati uvode na tržište estetske medicine ide gotovo usporedno sa rastom njihove popularnosti…”

KOZMETIČKA OPERACIJA VJEĐA (BLEFAROPLASTIKA) MOŽE POBOLJŠATI KVALITETU ŽIVOTA” – (IZVOR: AAFPRS NEWS BRIEF)

“…estetske operacije sve su pristupačnije širem krugu zainteresiranih, iako cijena kirurških procedura nije jednoznačna i ovisi o više čimbenika, prije svega o samom tipu operativnog zahvata, kao i o reputaciji i iskustvu operatera, a naravno i o drugim materijalnim troškovima koji su neizbježni…”

“Na nedavnom godišnjem sastanku Američke akademije za ORL i kirurgiju glave i vrata prikazano je istraživanje rađeno na uzorku od 26 pacijenata kojima je učinjena blefaroplastika gornje i donje vjeđe. U tom istraživanju autori su upotrijebili upitnik kvalitete života, visoko osjetljivu metodu procjene utjecaja operacije (korekcije vjeđa) na kvalitetu života.

Rezultati istraživanja su pokazali da operacija vjeđa ima pozitivan utjecaj na kvalitetu života (quality of life), mjereno u gotovo svim dijelovima tog upitnika. Ističe se da se većina pacijenata osjeća značajno bolje nakon operacije. Autori kažu da je njihova studija prva koja potvrđuje da se index kvalitete života doista povećava do one razine koju pacijenti očekuju od plastične operacije.”