Fileri – Dermalna punila

Dermalna punila – fileri

Najaktualniji trendovi u minimalno invazivnoj estetskoj kirurgiji glave i vrata ne mogu mimoići dermalna punila. Njihova namjena je ponajprije naglašavanje ili nadoknada volumena, ispravljanje defekata kontura pojedinih regija lica te isticanje pojedinih finih detalja. Na raspolaganju su mnogi materijali i preparati, a nabrojena su samo neka od njih, sa kojima imamo najviše iskustva. Ostala dermalna punila – fileri legalno dostupni na hrvatskom tržištu mogu se aplicirati prema želji pacijenta.

Hijaluronska dermalna punila

Hijaluronska punila uvjerljivo su najsigurniji i najefikasini minimalno invazni estetski tretman u današnjoj praksi. U Poliklinici imamo najviše iskustva sa vodećim dermalnim punilima na bazi HA.

  • Juvederm
  • Belotero
  • Restylane
  • Teoxane
  • Hyacorp

Ostala dermalna punila

Dermalna punila – fileri koji u sastavu nemaju HA predstavljaju zanimljivi i pomalo zanemareni spektar proizvoda. Svaki od njih ima različit sastav, mehanizam djelovanja te indikacije.

  • Aquamid – punilo mekih tkiva koje se integrira sa vlastitim tkivom i daje prirodan izgled i osjećaj. Sastoji se od 97,5 % vode i 2,5 % poliakrilamida te čini neutralni hidrogel koji omogućava kostantnu izmjenu vode što znači da je u prirodnoj harmoniji sa tijelom od samog početka. Ekstremno je mekan tako da njegovo prisustvo ne možete vidjeti niti osjetiti.
  • Radiesse – filer sa trostrukim učinkom: redukcija bora, lifting dodavanjem volumena, rejuvenacija kože. Odličnog sigurnosnog profila, Radiesse pokriva različite indikacije: umjereno izražene i duboke nazolabijalne brazde, dodavanje volumena u obraze, marionette linije, definiranje konturne linije brade).
  • Sculptra Aesthetic injektabilno je dermalno punilo (poly-L-lactic acid (PLLA), a kao stimulator kolagena koje pomaže nadoknadu izgubljenog kolagena. Sculptra Aesthetic pomaže restoraciji dubokih tkiva i poboljšanju izgleda dubokih bora na licu.Očekivano trajanje učinka je i više od 2 godine.