Estetska medicina

Estetska medicina i kozmetologija

Estetska medicina i kozmetologija i zahvati obuhvaćaju ono što nazivamo minimalno – invazivnim zahvatima, uz primjenu lokalne anestezije ili bez nje. U najvećem broju slučajeva izvode se u ambulatnim uvjetima, bez većih priprema. Neki od navedenih tretmana i procedura mogu biti idealan uvod u neki od ozbiljnijih operacijskih zahvata ili preporučeni nakon njih kao nadopuna.

Preporuka za bilo koji od navedenih tretmana dolazi tek nakon detaljne analize problema, u obostrano otvorenom razgovoru liječnika i pacijenta. Većina naših pacijenata nakon uvodnog razgovora bude informiranija. Kao rezultat toga često se desi da preporučeni tretman bude ponešto različit od inicijalne ideje.

Estetska medicina i kozmetologija

Najčešći izbor tehnika i metoda

  • Dermalna punila – fileri (preparati za uklanjanje neravnina na licu, nadoknadu nedostatka volumena ili naglašavanje pojedinih estetskih detalja)
  • Botox cosmetic (tretman površnih bora na licu, najpopularniji tretman u poboljšanju teksture lica, daje osvježen i odmoran izgled licu)
  • Kemijski piling (još uvijek predstavlja zlatni standard i jedan je od najefikasnijih modaliteta za postizanje zdrave kože ujednačenog tonusa i pigmentacije)
  • Dermabrazija (uklanjanje ožiljaka različite vrste, vrlo efikasna terapija)
  • ZO Skin medicinska kozmetologija (ZO® Skin Health program pruža proizvode i individualno prilagodljive programe – od sveobuhvatnih terapijskih do programa za održavanje – bez obzira na starost, spol, boju kože, tip kože ili stanje kože)