Učinak i trajnost

Područja primjene

Druge estetske korekcije nakon primjene Aquamida

Neželjeni učinci i mjere opreza

AQUAMID – DUGOTRAJNI FILER – UČINAK I TRAJNOST

Aquamid® dermalno punilo, neresorptivni je filer koji ostaje stabilno na mjestu primjene. To je rezultat kemijske stabilnosti poliakrilamida koji je glavni sastojak ovog filera. Zbog veličine same molekule ne dolazi do pomicanja u tkivima niti enzimske razgradnje. Aquamid – trajno dermalno punilo je opsežno testiran u prekliničkim i kliničkim studijama sa periodom praćenja od 2 – 9 godina, a studije pokazuju da je Aquamid u tkivima okružen tankim slojem vezivnog tkiva koje dopušta izmjenu tvari i energije (ponajprije vode). Ne dolazi do otvrdnuća niti formiranja kapsule te su rezultati vrlo „mekani” i prirodni.

Ovaj implant dodaje ekstra volumen potkožnom tkivu i na taj način utječe na konturu kože. Konačni učinak je dugotrajna estetska korekcija i rekonstrukcija mekih tkiva lica i tijela.

Aquamid se ne preporučuje za korekcije finih bora oko očiju, horizontalnih brazda na čelu, u slučaju ranije aplikacije trajnog filera te primjene resorptivnog filera unutar 6-12 mjeseci. Dojka i genitalno područje također nisu poželjne lokacije. Nove injekcije mogu se davati nakon najkraćeg perioda od dva tjedna, dok ne postoji maksimalni interval.

AQUAMID – TRAJNO DERMALNO PUNILO – PODRUČJA PRIMJENE

  • Augmentacija usana, remodeliranje obraza, augmentacija brade, izravnanje nazolabijalnih brazdi i usnog kuta, izravnanje dubokih bora lica.
  • Korekcija deformiteta nakon rinoplastike ili drugih operativnih zahvata, lipoatrofija lica/gubitak masnog tkiva.
  • Rekonstruktivna i estetska korekcija kongenitalnih ili traumatskih deformiteta, deformiteti nakon liposukcije, revizija ožiljka.

Aquamid asortiman sigurnih injektabilnih volumnih filera integrira s vlastitim tjelesnim tkivom i daje prirodan izgled i osjećaj. Aquamid i Aquamid Reconstruction se baziraju na hidrogelu koji je vlasništvo Conture, a sastoji se od 97,5% vode i 2,5% umreženog poliakrilamida, te evidentirano bez premca uživaju kontinuirano zadovoljstvo pacijenata na visokoj razini.

Aquamid – trajno dermalno punilo je za augmentaciju lica u Europi odobren 2001., a Aquamid reconstruction 2004. za augmentaciju lica i manja oblikovanja tijela. Proizvodi su dostupni u 40 zemalja Europe, Azije, Srednjeg Istoka i Južne Amerike. Do dan danas je izvedeno preko 400.000 injektiranja Aquamida. Učinkovitost i sigurnost Aquamida su bili dokumentirani u nekoliko kliničkih ispitivanja koji su uključivali preko 5.000 pacijenata. Te su studije objavljene u recenziranim časopisima. Podaci dobiveni u središnjem američkom ispitivanju su poduprijeli PMA prijavu kod US FDA.

Aplikacija filera

DRUGE ESTETSKE KOREKCIJE NAKON PRIMJENE AQUAMIDA

Tretmani poput injekcije Botoxa, dermabrazije, pilinga, epilacije, tetovaže, estetskih stomatoloških procedura, lasera i drugih sličnih tretmana mogu izazvati upalnu reakciju kože. Zbog takvog rizika, ne preporučuje se niti jedan od navedenih zahvata u razdoblju od barem 6 mjeseci prije i nakon injekcije Aquamida. Aquamid se ne smije aplicirati na mjesto prethodno postavljenog trajnog implanta, a isto tako ne preporuča se postavljanje trajnog implanta u područje već injiciranog Aquamida.

Kod primjene ostalih dermalnih punila prije ili nakon Aquamida odluka se donosi ovisno o indvidualnoj situaciji.

MOGUĆI NEŽELJENI UČINCI I MJERE OPREZA

Nakon primjene Aquamida privremene reakcije do kojih rijetko dolazi su crvenilo, bol, oteklina i svrbež. Aquamid nije do sada pokazao rizik za alergijsku reakciju. Radi izbjegavanja upalne reakcije, ne preporuča se izlaganje tretiranog područja intenzivnoj toplini (sunčanje, solarij, sauna) ili hladnoći (hladni vjetar) 4 tjedna nakon tretmana. Nakon tog vremena, preporuča se primjena zaštitne kreme za sunčanje. Ne preporuča se upotreba nekih nesteroidnih analgetika i preparata acetilsalicilne kiseline (Aspirin, Andol) prvih nekoliko dana nakon procedure radi povećanog rizika od krvarenja (hematoma) na mjestu primjene.

Nešto više o Aquamidu® možete pročitati na stranicama proizvodjača.