Fileri – Dermalna punila

Najaktualniji trendovi u minimalno invazivnoj estetskoj kirurgiji glave i vrata ne mogu mimoići dermalna punila. Njihova namjena je ponajprije naglašavanje ili nadoknada volumena, ispravljanje defekata kontura pojedinih regija lica te isticanje pojedinih finih detalja. Na raspolaganju su mnogi materijali i preparati, a nabrojena su samo neka od njih, sa kojima imamo najviše iskustva. Ostali fileri legalno dostupni na hrvatskom tržištu mogu se aplicirati prema želji pacijenta.

Preparati na bazi hijaluronske kiseline:

 

Ostali preparati:

 

  • Aquamid (Aquamid je punilo mekih tkiva koje se integrira sa vlastitim tkivom i daje prirodan izgled i osjećaj. Sastoji se od 97,5 % vode i 2,5 % poliakrilamida te čini neutralni hidrogel koji omogućava kostantnu izmjenu vode što znači da je u prirodnoj harmoniji sa tijelom od samog početka. Ekstremno je mekan tako da njegovo prisustvo ne možete vidjeti niti osjetiti). Više o Aquamidu…
  • Radiesse (Filer sa trostrukim učinkom: redukcija bora, lifting dodavanjem volumena, rejuvenacija kože. Odličnog sigurnosnog profila, Radiesse pokriva različite indikacije: umjereno izražene i duboke nazolabijalne brazde, dodavanje volumena u obraze, marionette linije, definiranje konturne linije brade).